tisdag 17 januari 2012

Att Tänka Om...

Det är inte dagarna som passerar, det är dagarna du minns. Jag HATAR den reklamen. Jag känner mig äldre för varje gång jag ser den. Att jag inte har uträttat någonting vettigt här i världen och inga drömmar uppfylls.
Jag kommer dö som den värsta gnällkärringen som aldrig har levet det liv jag skulle vilja leva. När man var mindre fick man alltid höra du hinner, du är så ung och visst är det så, men vips så har du passerat 30 och inte gjort någonting med ditt liv.

Dagens blogginlägg skulle egentligen blivit en klagomur idag. Ja, det var ju bara att ta tag i disk och dra över golven igen samt ladda både disk- och tvättmaskin när Luna somnat. Det där vanliga som jag är så trött på. Jag är ingen städerska och det är så tråkigt att gå och plocka dagarna i ända. Jag vill göra annat med mitt liv.
Men allt eftersom allt plock flöt på och golvet blev renar började jag tänka på mig själv och vad som skulle göra mig glad och min vardag lättare. Att städa fungerar ganska bra ändå, så länge jag kommer in i det och ingen stör mig. Att jag städade igår gjorde ju att den inte fanns så mycket ändå. Men tvätt är ändå det värsta.

Ja, i alla fall började jag tänka på mig själv och jag tycker det är på god tid att jag gör det.
Det hela är väldigt enkelt. Ordning och Förvaring det behövs för att min vardag ska bli lättare. En röj och rensardag för att få bort sådant som bara ligger och skräpar, vad ska jag med det till?? Men förvaring är verkligen något som behövs i detta hus. Kanske man ska ta och kolla i genom alla möjligheter för förvaring i hemmet, men ändå ha ett snyggt hem. Det är ju inte så att jag vill ha garderober och byrås överallt.

Jag drömmer om ett nytapetserat vardagsrum med en egen soffa bara för mig, där jag kan mysa upp bland härliga kuddar tillsammans med mina barn utan att behöva trängas. En myshörna med bra belysning och en divan där jag kan slappa bästa jag vill. Läsa en bok eller surfa. Ett ljust, välkomnande vardagsrum. Sedan hade det ju vara extra bra om Luna inte var så klåfingrig ;)

Ett rogivande sovrum. Med en sänggavel, sängbord och sänglampor så man kan mysa till det och läsa en bok på kvällskvisten, varva ner och bara njuta av lugn och ro. Lite nya textilier och harmoni :)

Jag har tänkt mycket på Novas rum. Idag har hon inte alls ett rum inbjudande för lek. Hon har inte heller direkt något att leka med eftersom hon inte städar efter sig och mer än gärna slänger ut alla sina saker på golvet och av någon anledning ska ha sönder det mesta.
Jag har tänkt att hon skulle få ett skrivbord, jag vet att hon saknar lite grann att sitta vid datorn. Men att i stället satsa på ett bord med mycket förvaringsmöjligheter. Ett ställe där hennes kreativitet får blomstra. Vet dock inte om jag vågar eftersom hon gärna har sönder saker och ritar på annat än papper, men någon gång måste man kanske börja lite på henne. Många stunder vill jag se henne som stor, för att hon är det i många lägen. men hon måste få vara barn och ha ett rum som ett barn. Hur har ni det i era barns rum???
IKEA har ju sin Stuva serie som jag bara älskar. Kanske skulle det kunna vara något att börja jobba med. Fast skrivbord är ju i regel så mycket snyggare, om det skulle vara det jag vill ha :)
Nova skulle behöva en sängram till sin säng och jag har hittat en snygg på MIO för en 1000 lapp och så ska ha ju ha ett bord till den också och en sänglampa. Lämpligt då hon gärna vill läsa en stund själv också på kvällarna. Hmmm, barnrum är verkligen inte lätt. I alla fall inte nu när de är större. 
I vilket fall behöver Nova bättre förvaring i sitt rum, har jag tur kanske hon börjar att plocka undan efter sig då. 

Luna tycker jag är lättare. Men hon har också ett rum som det skulle behöva bli lite ordning i. Madrass till sängen så vi kan krypa upp i sängen tillsammans och läsa bok och jag tror hon skulle behöva en cdspelare så kan lyssna på skiva när hon ska sova. Förhoppningsvis kommer hon bättre till ro då. Det känns i mammas hjärta när hon grinar sig till sömns var och varannan dag.

Visste det finns mycket som skulle kunna förbättras här hemma för att min vardag ska bli bättre och det skulle göra mycket för mitt välmående också. Ett jobb skulle inte heller göra saker värre, och med lite tur går mina planer precis som jag vill och mina dagar kommer bli mycket inspirerade. Lite mer hjälp skulle inte heller skada, att någon annan tar hand om tvätt och rastar snabbeldraken emellanåt. Men spelas det WOW finns inte den prioriteringen tyvärr, jag har inte sett den ännu i alla fall.

Nä, dags och hänga lite tvätt och kanske göra en lista på hur jag vill ha det i mina rum och kanske beta av lite varje månad. Kanske det blir klart innan jag är 40 i alla fall :P

1 kommentar:

Pernilla sa...

Hade ingen aning om att man kan göra det... Det är synd att man inte kan köpa bara skrivprogrammet :/....

Haha ja dessa bilar.... tänk om det vore sommar året runt så man kunde cykla jämt :)