fredag 22 juli 2011

Barnmat

I dagarna 2 har jag bott i köket, eller iaf igår och lagat mat till Luna. Recept har jag i regel som bas eller tips. Jag är inte den som följer dem speciellt bra utan jag lägger till det jag känner för, samt kan byta ut saker jag inte har hemma.


Grönsaksröra med bogfläsk. 


Ingredienser:
2 tunna skivor skinka (jag använde mig av Bogfläsk)
1 msk hackad Paprika
1 bukett Blomkål 
1 tomat
1 msk hackad Gul lök
1 dl Mjölk
1 msk Olivolja
1 msk smör
En nypa dragon


1. Grönsakerna hackades och frästes med oljan i en kastrull.
2. Bogfläsket gjorde jag småtärningar av och fräste tillsammans med lite purjo och olja. 
3. Blandade allt tillsammans och på med matlagningsgrädde. Till detta serverade jag kokt potatis. 


Pasta med Kött och Broccoli


Ingredienser:
3msk tärnat kött
4 buketter broccoli
2 msk hackad paprika
1 dl grädde
1 msk olivolja
några basilikablad
2 bollar tagliatelle


1. Börja med att koka pastan i rikligt med vatten, när ca 5 min återstår tillsätt den fint hackade broccolin
2. Tärna kött och paprika fint och fräs med oljan i en kastrull utan att det tar färg.
3. Klipp ner några basilikablad (jag använde torkad på burk)
4. Slå bort kokvattnet och tillsätt pastan och broccolin i köttröran. 
5. Häll över grädden och låt puttra ihop. 
Jag hade även i krossade tomater.


Idag blir det karré med rotfruker och gräddig sås
receptet hittade jag HÄR!


Ingredienser:
50 gram kålrot, skalad och smått tärnad
50 gram palsternacka, skalad och smått tärnad
50 gram morot, skalad och smått tärnad
Matfett
200 gram fläskkarré, smått tärnad
5 cm av det gröna från en purjolök, strimlad och hackad
1,5 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
50 gram squash, smått tärnad
1 krm torkad timjan
1 krm torkad rosmarin
1 krm vitpeppar
Gör såhär:
1. Tärna morot, kålrot och palsternacka och lägg i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten så att det täcker precis, på så sätt förloras inte lika mycket näring i koket. Låt koka upp och sedan puttra under lock i cirka 5 minuter.
2. Värm matfett i en stekpanna och fräs fläskkarrétärningar och purjolök tills löken har mjuknat.
3. Häll av vattnet från rotfruktskoket. Tillsätt fläskkarré och purjolök till kastrullen samt tillsätt grädde, tomatpuré, squashtärningar och kryddor. Låt koka upp och sedan puttra 1-2 minuter under ständig omrörning.

Jag hade även i aubergine. 

Inga kommentarer: